Lees hier de laatste blog van Coja uit Rijswijk

 • houdt u uw steunkousen mooi – 4 tips
  16/03/2021 0 Opmerkingen
  houdt u uw steunkousen mooi – 4 tips

  Veel mensen hebben last van vochtophoping in de (onder)benen. Dit ontstaat als vocht dat in de bloedvaten aanwezig is, uit de bloedvaten treedt en in het bindweefsel terechtkomt. Oorzaken zijn onder meer spataders en trombose, maar ook kan het voorkomen tijdens een zwangerschap als er meer druk komt te staan op de aders in het bekken en het bloed uit de benen niet goed terug kan stromen. Het dragen van steunkousen, ook wel compressiekousen genoemd, geeft tegendruk, waardoor het bloed gemakkelijker kan worden teruggevoerd en vochtuittreding uit de aders voorkomen wordt.

  Als u steunkousen draagt of gaat dragen, dan weet u dat het aanmeten ervan heel precies moet gebeuren. En dat het aan- en uittrekken niet eenvoudig is. Gebeurt dit op de verkeerde manier dan bestaat de kans dat u de kousen beschadigt en dat het hele proces van aanmeten opnieuw gevolgd moet worden. Om uw kousen nu zo lang mogelijk mooi en onbeschadigd te houden, zetten we hier een viertal tips voor u op een rijtje, die u zeker zullen helpen lang plezier van uw kousen te houden.

  Lees meer
 • Hoe vind ik de beste badkleding bij een grotere cupmaat of een deelprothese
  20/07/2020 0 Opmerkingen
  Hoe vind ik de beste badkleding bij een grotere cupmaat of een deelprothese

  Het kopen van goed zittende badkleding, of dit nu een tankini of een badpak betreft, is voor de meeste vrouwen geen gemakkelijke opgave. Dit wordt vaak nog lastiger bij een grotere cupmaat, of bij het nodig zijn van een deelprothese na een borst(sparende) operatie. Gelukkig zijn er genoeg merken die modieuze, prima zittende, badkleding maken waar iedere vrouw zich comfortabel en prettig in voelt. Badkleding die u, ook als er sprake is van een prothese, net zo aantrekkelijk maakt als voor een operatie, want ook op het strand of in het zwembad wilt u u comfortabel voelen. Waar moet u nu op letten bij het kopen van de beste badkleding?

  Lees meer
 • Oudere vrouw Goede lingerie bij een deelprothese
  24/06/2020 0 Opmerkingen
  Goede lingerie bij een deelprothese

  Na een borstsparende operatie, maar ook na een borstreconstructie of na een biopsie, zijn uw borsten niet altijd meer gelijk van grootte. Dit komt bijvoorbeeld door volumeverlies omdat er weefsel is weggehaald. Het dragen van een deelprothese kan ervoor zorgen dat uw beide borsten er weer gelijk uitzien en dat u het silhouet terugkrijgt dat u altijd al had.

  Lees meer
 • Een grote cupmaat, hoe kies je de juiste bh?
  10/12/2019 0 Opmerkingen
  Een grote cupmaat, hoe kies je de juiste bh?

  Als je lingeriereclames op de tv mag geloven dan hebben de meeste vrouwen kleine borsten. En wil je lingerie kopen in een populaire kledingwinkel, dan gaan de cupmaten vaak niet verder dan cup C, waardoor het kopen van een mooie goed passende bh lastig is. Hierdoor kiezen vrouwen vaak een verkeerde maat, biedt de gekozen bh geen goede steun en zit hij ook nog eens erg oncomfortabel. Eigenlijk is dat vreemd. Onderzoek heeft uitgewezen dat de gemiddelde vrouw in Nederland cup D blijkt te hebben en dat we dus collectief met een grote cupmaat dealen.

  Lees meer
 • Mamaprothese Een uitwendige mamaprothese
  19/08/2019 0 Opmerkingen
  Een uitwendige mamaprothese

  Voor vrouwen die de diagnose borstkanker hebben gekregen, volgt meestal al snel een hele reeks van verschillende behandelingen, zoals chemokuren, bestralingen en in bijna alle gevallen een operatie. Soms is dit een borstsparende operatie maar vaker gaat het om een (gedeeltelijke) borstamputatie. In een aantal gevallen kan al direct tijdens deze operatie een borstreconstructie gedaan worden, maar vaak is dit (nog) niet mogelijk en worden er andere keuzes gemaakt, zoals de keuze voor een uitwendige mamaprothese (borstprothese).

  Lees meer
 • oude vrouw met steunkousen Compressiekousen
  19/08/2019 0 Opmerkingen
  Compressiekousen

  Je ziet ze steeds vaker, compressiekousen, tegenwoordig zelfs al bij fietsers en wandelaars, maar wat zijn het nu eigenlijk en waarom zou je ze dragen? Compressiekousen zijn elastische kousen die meestal gebruikt worden door mensen met spataders, bij vocht in de benen of ter voorkoming van trombose. Ze stimuleren de bloedsomloop waardoor klachten als opgezette benen, dikke voeten maar ook vermoeidheid in de benen verminderen of zelfs verdwijnen.

  Lees meer

Coja

Geestbrugweg 19 c 
2281 CC Rijswijk, Zuid-Holland 

KvK 27073181

Btw: NL001547311B79

Bank: NL29INGB0000784907


Privacyverklaring

Contactgegevens

  070 - 399 42 16

  info@cojarijswijk.nl

FAX: 070 - 415 60 58

Parkeren

Tot 18:00 uur kunt u in onze omgeving gratis parkeren. In de zijstraat (Vondellaan) is een invalidenparkeerplaats.


Openingstijden

Dinsdag 09:00 - 16:00

Woensdag 09:00 - 16:00

Donderdag 09:00 - 16:00

Vrijdag 09:00 - 16:00

Zaterdag 09:00 - 14:00

Coja is gecertificeerd bij de SEMH(Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen) en erkend leverancier van therapeutische elastische kousen(steunkousen) en Mamaprotheses. www.semh.info
Daarnaast zijn wij aangesloten bij de NVMCZ (Nederlandse Vereniging Mamma Care Zorg) en NVCZ (Nederlandse Vereniging Compressiezorg www.nvcz.nl) waar wij ook gebruik maken van de geschillencomissie.