Oudere vrouw

Goede lingerie bij een deelprothese

Na een borstsparende operatie, maar ook na een borstreconstructie of na een biopsie, zijn uw borsten niet altijd meer gelijk van grootte. Dit komt bijvoorbeeld door volumeverlies omdat er weefsel is weggehaald. Het dragen van een deelprothese kan ervoor zorgen dat uw beide borsten er weer gelijk uitzien en dat u het silhouet terugkrijgt dat u altijd al had.

Welke soorten deel protheses zijn er?
Iedere borst(sparende) operatie is anders. Iedere postuur is ook anders en daarom is het belangrijk precies die juiste deelprothese te laten aanmeten die u een zo natuurgetrouw mogelijke uitstraling geeft. Daarnaast moet een deelprothese uiteraard comfortabel zijn zonder irritatie te veroorzaken. De volgende deelprothesen zijn hiervoor op de markt:

 • Delta deelprothese
  Een delta deelprothese heeft een driehoekige vorm die de borst goed omsluit en zorgt voor een wat vollere welving. De prothese is aan de randen heel erg dun, waardoor hij nooit zichtbaar is tijdens het dragen.
 • Ovale deelprothese
  Een ovale deelprothese is een prothese met een verbreding aan de oksel. Deze is speciaal bedoeld voor het dragen onder kleding met een wat dieper decolleté.
 • Varia deelprothese
  De varia deelprothese is elliptisch en is op verschillende plaatsen aan te brengen zodat volume gecreëerd kan worden daar waar het gewenst is.
 • Oedeem reducerende deelprothese
  Veel vrouwen hebben last van oedeemvorming (ophoping van vocht omdat de lymfe niet goed meer werkt) wat zorgt voor pijn en ongemak. Een oedeem reducerende prothese is gemaakt van geribbeld materiaal en heeft een licht masserende werking. De prothese zorgt door zijn bredere basis ook nog eens voor een prettig draagcomfort en voor een optimale pasvorm.
 • Deelprothese met microvezel
  Deze prothese heeft een huidvriendelijke achterkant van microvezel die zorgt voor minder irritatie en een koel draagcomfort.

Lingerie
Na een operatie past uw oude lingerie vaak niet meer goed. Dit kan zijn omdat een beugel knelt of dat de cup te groot is geworden. Gelukkig is er mooie en comfortabele lingerie op de markt, geschikt voor het dragen van een deelprothese. Vaak sluiten deze beha’s wat hoger waardoor de prothese bedekt wordt en meestal zijn ze voorzien van een cup afsluiter zodat de prothese goed beschermd is. In onze winkel in Rijswijk staat een gespecialiseerd team voor u klaar om u te helpen de lingerie te kiezen die bij u past. Kom eens langs, u vindt geheid iets dat precies bij u past.
0
Feed

Schrijf een reactie