Hoe vind ik de beste badkleding bij een grotere cupmaat of een deelprothese

Het kopen van goed zittende badkleding, of dit nu een tankini of een badpak betreft, is voor de meeste vrouwen geen gemakkelijke opgave. Dit wordt vaak nog lastiger bij een grotere cupmaat, of bij het nodig zijn van een deelprothese na een borst(sparende) operatie. Gelukkig zijn er genoeg merken die modieuze, prima zittende, badkleding maken waar iedere vrouw zich comfortabel en prettig in voelt. Badkleding die u, ook als er sprake is van een prothese, net zo aantrekkelijk maakt als voor een operatie, want ook op het strand of in het zwembad wilt u u comfortabel voelen. Waar moet u nu op letten bij het kopen van de beste badkleding?

Badkleding en pasvorm
Belangrijk, zowel bij een grotere cupmaat als bij een prothese, is een goede pasvorm. Een te kleine of een te grote cup zorgt ervoor dat u u niet prettig voelt en/of dat de prothese zichtbaar is. De meeste prothesebadmode heeft een wat hoger gesloten decolleté waardoor ook eventuele littekens niet zichtbaar zijn. Ook is de armuitsnijding wat hoger en zijn de schouderbandjes wat breder. Dit geeft een goede steun en veel draagcomfort. Vrijwel alle prothesebadkleding is voorzien van prothesehoesjes die de prothese, ook tijdens het zwemmen, goed op zijn plaats houden.
Koopt u een badpak, let er dan op dat de onderband stevig om het lichaam zit, zonder dat deze knelt. Als de onderband gaapt aan de voorkant, is de maat te groot.

Badkleding en uw figuur
Uiteraard is ook uw volledige figuur van belang bij de keuze van goed zittende en comfortabele badmode. Ieder figuur is uniek. Misschien bent u wat voller, of juist niet, of zijn uw boven- en ondermaten van elkaar verschillend. Het is dan ook verstandig om een badpak als u een grotere cupmaat, een wat voller figuur of een deelprothese hebt, niet online te kopen, maar in een gespecialiseerde lingerie- en badmodewinkel waar men u goed kan adviseren over het model dat het beste bij uw lichaam past.

Bent u op zoek naar die perfect passende tankini of dat ene badpak waarin u u het prettigst voelt? Kom dan langs bij Coja in Rijswijk. Ons gespecialiseerde team helpt u graag bij uw keuze.

0
Feed

Schrijf een reactie