Grote cupmaat

5 problemen bij grotere cupmaten

Grote borsten? Welkom bij de club! Steeds meer vrouwen in Nederland hebben een grotere cupmaat, dus je hoeft je er helemaal niet onzeker over te voelen als je cupmaat D of groter hebt. Wel  kan een grotere cupmaat voor problemen zorgen en hebben grotere borsten in het algemeen meer steun nodig. Hier lees je meer over de meest voorkomende problemen bij grotere cupmaten en wat hieraan gedaan kan worden. Elk lijf verdient immers een mooie, comfortabele bh!

Veelvoorkomende problemen bij grote borsten

Als je een grotere cupmaat hebt, herken je je vast in een of meer van onderstaande problemen. Je bent dus echt de enige niet en het beste nieuws: voor al deze problemen is er een simpele oplossing.

  • Geen mooie bh's in je maat. Heb je eindelijk een prachtige nieuwe bh gevonden, dan hebben ze die weer niet in je maat. In sommige winkels vind je hippe bh's inderdaad alleen maar in een cupmaatje B of C, maar gelukkig is er een simpele oplossing. In een lingeriespeciaalzaak, zoals Coja in Rijswijk, vind je ook grotere maten in diverse stijlen, van leuke printjes tot sexy push-up-bh's met kant.
  • De bandjes snijden in je schouders. Grotere borsten zijn zwaarder, dat is zo. Maar dat betekent niet dat je genoegen moet nemen met snijdende schouderbandjes! Er zijn veel bh's in grotere cupmaten verkrijgbaar met brede schouderbandjes die het gewicht van je borsten beter verdelen, maar het probleem kan simpelweg ook veroorzaakt worden door een verkeerde omtrekmaat. Het rugpand van je bh biedt het grootste deel van de ondersteuning, maar dat lukt alleen als de bh goed aansluit. Probeer dus eens een bh met een kleinere omtrekmaat. Zit 'ie nu te strak? Misschien heb je een grotere cupmaat nodig – bijvoorbeeld een 75DD in plaats van een 80D.
  • De quadriboob. Snijden de cups in je borsten en lijken ze bijna uit je bh te puilen? Dan is de kans groot dat je cupmaat te klein is. Probeer eens een maatje groter uit. Als je bh nu te los zit, kun je voor een kleinere omtrekmaat kiezen.
  • De beugels prikken in je borsten. Beugel-bh's kunnen goede ondersteuning bieden aan grote borsten, maar dan moeten ze wel goed passen. Je kunt snel last hebben van dit pijnlijke probleem als je een te kleine bh draagt, maar je bh kan simpelweg ook versleten zijn – bij bh's van lage kwaliteit kan de punt van de beugel door de stof in je borst prikken. 
  • Je borsten hebben een verschillend formaat. Geen enkele vrouw heeft twee precies dezelfde borsten, maar bij de een is het verschil groter dan bij de ander. Dat is niets om je voor te schamen! Het beste kies je een bh in de cupmaat van je grootste borst. Is het verschil erg groot? Dan kun je de ruimte in de andere cup opvullen met een gelpad.
    Voel je goed in grotere cupmaten

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, worden veel problemen bij grotere cupmaten veroorzaakt door het dragen van een bh met te kleine cups. Grotere maten komen steeds vaker voor en zijn steeds beter verkrijgbaar. Het kan een hele opluchting zijn als je eindelijk die goed passende bh vindt! Wees dus vooral niet bang voor die grote cupmaten. Sommige vrouwen denken dat hun borsten kleiner zullen lijken in een te kleine bh, maar juist een goed passende bh geeft een mooi silhouet, wat je maat ook is. Bovendien krijgen je borsten zo voldoende ondersteuning, wat zorgt voor een betere houding en van bovenstaande problemen voorgoed verleden tijd maakt!

Heb je grote borsten en wil je eindelijk van die problemen af zijn? Wij hebben veel ervaring en kunnen je daarom een nieuwe bh met de perfecte pasvorm aanmeten. Kom snel langs bij lingeriezaak Coja in Rijswijk voor persoonlijk advies en een uitgebreid assortiment bh's in grote cupmaten.

0
Feed

Schrijf een reactie

Coja

Geestbrugweg 19 c 
2281 CC Rijswijk, Zuid-Holland 

KvK 27073181

Btw: NL001547311B79

Bank: NL29INGB0000784907


Privacyverklaring

Contactgegevens

  070 - 399 42 16

 

  info@cojarijswijk.nl

FAX: 070 - 415 60 58

Parkeren

Tot 18:00 uur kunt u in onze omgeving gratis parkeren. In de zijstraat (Vondellaan) is een invalidenparkeerplaats.

 

Dinsdag 09:00 - 16:00

Woensdag 09:00 - 16:00

Donderdag 09:00 - 16:00

Vrijdag 11:00 - 16:00

Zaterdag 09:00 - 14:00

 

Coja is gecertificeerd bij de SEMH(Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen) en erkend leverancier van therapeutische elastische kousen(steunkousen) en Mamaprotheses. www.semh.info
Daarnaast zijn wij aangesloten bij de NVMCZ (Nederlandse Vereniging Mamma Care Zorg) en NVCZ (Nederlandse Vereniging Compressiezorg www.nvcz.nl).

Wij maken gebruik van de geschillencommissie www.erisietsmisgegaan.nl